My photo
Stories for my three heroes.

Friday, October 07, 2011

MY TIME YOUR TIME

Penat aku berkeliling menyusur Times Square, 5th Avenue, Union Station dan segala pelusuk dan ceruk, namun semua kedai Swatch yang ada mengatakan barang yang aku cari sudah 'out of stock'. Bila aku sampaikan kepada Abang, dia sedikit kecewa tapi dia tidakmerungut panjang. Sepatutnya aku ingin dapatkan jam idaman dia sebagai hadiah hari lahir dia. Mungkin aku beli jam yang lain.

'I am sorry Abang. I couldn't get you the watch. I really wanted to because I know you want it so much', aku cuba memujuk Abang walaupun dia nampak tidak berapa kisah dengannya.
'It's ok. it's just a watch. It doesn't have to be fancy watch. All they do is to tell time, that's all', jawab Abang selamba.
'What do you mean Abang?', aku bertanya kehairanan.
'Well let say if someone is asking the time from two guys, one wearing a Timex and the other a Rolex, that person will get the same time say 4 o'clock from both', Abang  menjelas pada aku.
'Oh like that. That's true. it's not like the Rolex will tell you a different time or anything. Then maybe I should just get you a Mickey Mouse watch', usik aku pula.
'You can, but I am not Baby Faim you know!', Abang jawab lagi dengan selamba.
Betul la tu sahut aku dalam hati.

6 comments:

rendrazaleigh. said...

salam ayah,

meh ke Petaling Street, yang tade pun boleh ada tau. hehe :)

fYZa said...

hehhe i bet baby faim pon taknak pakai mickey mouse watch..=)

Darus Interferon said...

abg dah matang :)

Ayah said...

rendra : takut la Petaling Street.. penjual dia ganas ganas macam samseng

fyZa : dia suka Angry Birds

Darus : dah besar panjang bak kata org tua-tua

H.C. Tan said...

eh ayah masih blog lagi ;) lama tak kunjung dah blog!

BukaTutup said...

aku ada jam mickey mouse tu dulu

Post a Comment